• Home
  • Hæklede mundservietter

Hæklede mundservietter

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

hæklede mund servietter gratis opskriftHæklede mundservietter

Der er noget charmerende over gamle møbler, gammelt porcelæn mv. Dertil hører selvfølgelig gammeldags mundservietter.

Disse mundservietter er hæklede i tyndt hvidt bomuldsgarn - og passer perfekt til oldemors gamle spisestel.

Se mere nedenfor.

 Du skal bruge:

Hvidt bomuldsgarn passende til hæklenål nr. 2,5 ca (Bomuldsgarn 8/4 egner sig fint). Mængden af garn afhænger selvfølgelig af, hvor mange servietter du vil lave.

Du gør sådan:

Mønsteret på servietten har jeg scannet ind. En mønsterrapport består af 8 masker - og alt efter hvor mange rapporter/hvor store mundservietter du ønsker, skal du slå et passende antal luftmasker op til at starte med. Jeg begyndte med 59 luftmasker + 3 luftmasker til at vende med (de gør det ud for den første stangmaske).

Jeg har scannet mønsteret ind, så du kan se mere her: Mønster mundservietter

Mønsteret er rimeligt enkelt og består af stangmasker og luftmasker. Jeg kan huske, min farmor har brugt dette mønster - enkelt og dekorativt. Og min farmor har bestemt været min store inspiration indenfor håndarbejde - så hun dukker jævnligt op i mine arbejder stadigvæk.

Jeg har hæklet en pæn stor stak af mundservietterne. De kan koges og den hvide farve kan bruges til nærmest alt - så den går du ikke fejl i byen af.

Jeg håber, det kan være til inspiration for dig også. Mundservietter kan hækles i utallige variationer og mønstre - jeg er bare vild med dette mønster. Enkelt og dekorativt.

Kanten: Kanten består af små picoter, som laves sådan: Hækl 3 luftmasker. 1 fastmaske i første luftmaske, sæt picoten fast 2 masker længere henne med en fastmaske. Herefter igen 3 lm, 1 fm i første lm, sæt fast med en fastmaske længere henne.

God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her