• Home
  • Hæklet grantræ

Hæklet grantræ

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Haeklet grantraeHæklet grantræ

Her får du opskriften på et sødt hæklet grantræ. Julen nærmer sig og det er dejligt at kunne nørkle med hjemmelavet pynt til jul. Træerne er gode som en værtindegave - en "blomst" som kan genbruges år efter år. Og træerne kan varieres i farver alt efter modtagerens smag - et træ SKAL jo ikke nødvendigvis være grønt.....i mine øjne ihvertfald.

Du får opskriften her:

Du skal bruge: hæklenål nr 2,5 - 3. Bomuldsgarn 8/4 - ca 1 nøgle. Måske mere, hvis du vil lave et større træ. Grillpind eller lille rundstok. Limpistol eller anden lim.

Du kan montere dit træ på en fod, som jeg har gjort (en birkegren skåret i skiver og herefter boret med et hul, som passer til pinden. Du kunne også købe en pakke dekorationsler og stikke pinden i en klump ler. Lad det tørre og bind et stykke stof omkring foden, så man ikke kan se leret. Det er bare en ide - men det må du selv lege lidt med - her kommer opskriften på grantræet:

Forkortelser: lm = luftmaske, fm = fastmaske, km = kædemaske

1. Slå mellem 130 - 200 lm (alt efter hvor stort et træ du vil have) op. Hækl fm hele vejen tilbage. Vend med 1 lm.

2. Hækl 4 fm

3. Hækl (umiddelbart efter de 4 fm, uden at vende arbejdet) 5 lm, stik ned i 2. lm fra nålen og hækl 4 fm. tilbage (det danner "grenen"), sæt "grenen" fast med en km i næste maske (på den lange del). Du fortsætter med at hækle disse "grene" 5-6 cm.

4. Herefter øges grenenes længde til 6 lm - stik ned i 2. m fra nålen og hækl 5 fm tilbage. Sæt grenen fast med en km. Hækl således 5-6 cm med dette maskeantal til grenene.

5. Herefter øges grenenes længde til 7 lm - men fremgangsmåden er den samme som ovenfor, når du laver grene.

Du fortsætter med at øge grenenes maskeantal - således at grenene bliver længere og længere.

Jeg slutter med en gren-længde på ca 15 m....

Du får en lang hæklet "kæde" med en masse grene på. Du kan se mit billede nedenunder, så du ved, hvad det skal ende op med (sådan nogenlunde da...). Når du har den ønskede længde på træet (jo længere, des højere bliver dit træ), skal det monteres på pinden. Hæft ender. 

Start nedefra (med de længste grene) med at lime arbejdet på pinden (du må skønne dig frem til hvor langt nede - evt. prøve at sno det omkring først, så du har en ide og ikke har "for lidt pind". Du limer kæden på pinden med limpistol - lim lidt ad gangen og sno arbejdet om pinden/limen. Hvis du har pind til overs i toppen nappes det overskydende pind af. Jeg har monteret en stjerne klippet af skind/læder i toppen. Men det kunne også være andet pynt - det er op til din fantasi.

God arbejdslyst - jeg håber du er blevet inspireret.

Kh Pernille

Haeklet grantrae inden montering

 

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her