• Home
  • Hæklet juletræ

Hæklede juletræer

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

hæklet juletræHæklede juletræer

Disse søde juletræer er lavet efter samme opskrift men varieret i forskellig størrelse. De kan varieres i pynt og kan sættes sammen som her på billedet, men fungerer også fint alene. Hvis du er nysgerrig for at se mere, så kig forbi og find opskrift og fremgangsmåde her.

Ideen har jeg fået fra et billede på nettet. Det har ikke været mig muligt at finde en opskrift, så der er ikke noget at linke til. Men jeg har selv komponeret min egen opskrift, som så kom til at se således ud. Se mere nedenfor.

Efter at have lagt opskriften ind, er jeg blevet bekendt med an billede fra en hollandsk hjemmeside - med et træ som ligner mine en del. Du kan blive inspireret og få endnu flere ideer til træets anvendelse her - god fornøjelse.

http://www.kadoideenederland.nl/da/udsmykning-juletrae-i-hvid-ca-36-cm-hoj-handlavet.html

 Du skal bruge: Til det store træ - 1 nøgle garn 50 gram (hæklenål nr. 3), til det lille træ 1/2 nøgle garn (hæklenål nr. 3). Jeg har brugt bomuldsgarn til det hvide træ og uldgarn til de 2 andre - så det er noget, som du kan lave, hvis du har et garnnøgle eller 2 til overs.

Du gør sådan:

Hækl 2 luftmasker (lm). Hækl 1 fastmaske (fm) i den første luftmaske.

Vend med en lm og hækl 3 fm i samme m.Vend med en lm og hækl 2 fm i første m, hækl herefter frem til sidste m og hækl så 2 fm i denne.
Nu hækles der således, at der i første og sidste maske hækles 2 fm i samme maske (der bliver taget 2 masker ud på hver række) og der vendes hver række med en lm. Fortsæt denne udtagning til der er 23 fastmasker på rækken. (første spids er hæklet)

Nu hækles der 5 kædemasker (km) ind på næste række og herefter fortsættes med 13 fastmasker (uden udtagning). Vend med en lm. Hækl herefter 2 fm i første og sidste maske (husk kun at hækle hen til der hvor du sluttede med km). Fortsæt med at tage ud i starten og slutningen af rækken som før og bliv ved på denne måde til du har 29 masker.

Hækl herefter 6 km, 17 fm, vend med en lm og nu fortsætter du igen med at hækle 2 fm i første og sidste maske (husk at slutte ved kædemasker 6 masker inde på arbejdet). Fortsæt udtagninger til der er 35 masker på rækken.

Hækl herefter 7 km, 21 fm, vend med en lm og hækl tilbage. Husk at fortsætte dine udtagninger i starten og slutningen af hver række. Når der er 41 m på rækken hækles 8 km ind, 25 fm, vend med en lm og fortsæt med udtagninger i starten og slutningen af hver række til du har 45 m. Bryd garnet og hækl en del magen til.

De 2 dele skal nu hækles sammen. Dette gøres med en omgang fastmasker og du skal huske i hver spids at hækle 4 fm i samme m (dette giver rundingen på spidsen). Dette gøres både i toppen af træet og på grenenes spidser. Husk at efterlade et hul midt på i bunden til en pind (stammen). Inden træet er hæklet helt sammen, skal det fyldes med pladevat og hererfter hækles kanten færdigt. Det er lettest, hvis du begynder sammenhæklingen i bunden af træet, hvor du vil have pinden siddende. Hæft ender og du har nu det fineste hæklede juletræ.

Træet kan varieres i antal spidser - det største har 5 spidser og det mindste 4 - det er smag og behag.

Jeg har sat en klat ler i bunden af min "potte" til hver træ og herefter lagt mos hen over. Pyntet med diverse kogler og andre naturmaterialer.

Knap og sisal-snor i toppen af træet er sat på med limpistol.

God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her