• Brudebuket DIY
 • Smiley grydelapper
 • mini-IMG 0232pan
 • mini-IMG 2251-pan
 • mini-IMG 2248-pan
 • mini-IMG 2257-pan
 • mini-IMG 2258-pan
 • mini-IMG 2244-pan tekst
 • vasketøj pan
 • Bordskåner af filtkugler

Hæklet slange af garnresterHæklet slange af garnrester

Her kommer et bud på, hvordan du kan få brugt de mange garnrester der tit ligger i kurven. Denne søde slange vil gøre enhver lille dreng eller pige glad - og om dagen, når den ikke er sove-krammedyr, så kan den ligge på sengen og pynte.

Moden siger masser af farver og kulør på tilværelsen - og det lever den jo helt op til.

Du skal bruge:

Garnrester i forskellige farver - passende til hæklenål nr. 3

Pladevat eller pudefyld til fyld i slangen

Du gør sådan:


KROPPEN: Hækl 4 lm (luftmasker) og saml dem med en km (kædemaske) til en ring.

1. omgang: Hækl 6 fm (fastmasker) i ringen.

2. omgang: Hækl 2 fm i hver maske - 12 masker ialt

3. og 4. omgang: 1 fm. i hver maske uden udtagninger

5. omgang: Tag 6 masker ud jævnt fordelt på omgangen ved at hækle 2 fm. i samme maske 6 gange.

Gentag 3, 4 og 5. omgang til der er 50 masker på omgangen. Hækl herefter lige op. Husk at skifte farve, når du synes.

Når arbejdet måler 100 cm eller den længde du ønsker slangens krop deles arbejdet til hovedet. Hovedet hækles i samme farve. Hækl 25 fm frem og tilbage. Tag 1 fm. ud i begyndelsen og slutningen af de næste 2 rækker. Der er nu 29 masker. Hækl 10 rækker lige op. Tag derefter 1 maske ind i begyndelsen og slutningen af hver pind til der er 11 masker tilbage. Bryd garnet og hækl den modsatte side ligesådan.

GAB: indvendigt. Begynd med 13 luftmasker. Hækl 2 fm. i første og sidste maske og 1 fm. i de øvrige masker. Fortsæt med disse udtagninger til der er 29 masker på rækken. Hækl så 10 rækker lige op. Tag derefter ind i beg. og slutn. af rækken på hver 2. række til der er 24 fm. Hækl. 2 rækker lige op = nu er du i midten af gabet. Hækl modsatte side af gabet "baglæns" i forhold til ovennævnte og slut med 12 fm. Bryd garnet.

TUNGE: Hækl. 30 lm, vend med 1 lm og hækl 1 fm i hver lm på rækken. Vend med 1 lm og hækl 20 fm. Derefter 10 nye lm til tungedeling. Vend med 1 lm., hækl 1 fm. i hver lm og de følgende fm. på rækken. Bryd garnet og hæft.

ØJNE: Saml 4 lm til en ring med en km. Hækl 6 fm i ringen og slut med 1 km i første fm. Herfter 2 fm. i hver maske omgangen rundt. Afslut med km. Bryd garnet.

MONTERING: Hæft ender, fyld kroppen med vat, sy øjne og gab på. Gab kan også hækles på - det giver en sjov kant. Sy tungen fast i gabet. Sy sy evt en lille knap, perle eller kryds over øjet - alt efter hvad du vælger giver det slangen forskelligt udtryk.

God fornøjelse

Pernille

Få besked når der er nyt på min side

Hvis du "synes godt om" min side i facebook (hold musen hen over "facebook" teksten i højre side af min hjemmeside), får du automatisk at vide via facebook, når jeg lægger nye ting på min hjemmeside.
Du vil ikke blive spammet med alle mulige ting via facebook fra Retvrang.dk. Der bliver kun postet nyheder på facebook, når der er nye ting på hjemmesiden.

Dine ideer på

 • Min side
 • Facebook

Dine ideer på min hjemmeside

Hvis du har forslag til opskrifter jeg kan lægge på min hjemmeside, er jeg meget taknemmelig hvis du vil maile disse til mig. Du kan kontakte mig fra siden: Kontakt

Dine ideer på min facebook side

Post dine egne ideer på min facebook side, eller smid en kommentar til noget af det der allerede er skrevet derinde.

Hvis du "liker" min facebook side (på facebook fanen helt til højre på denne side) får du at vide via facebook, når der sker nyt på min side, eller når brugere af min facebook side har kommetarer.

Seneste indlæg i gæstebogen

Ser at du har gratis opskrifter af mange forskellige slags.Det synes jeg er dejligt, men jeg laver ikke noget af det til salg bare rolig - det er til brug af mine rester. ;)
Det er da det rene øv, at nogen har misbrugt dine opskrifter. Jeg er glad ved, du stadig er her. Jeg er meget glad for dig og dine opskrifter og linket lystigt til dig når der er mulighed for det. God vind fremover. Ses Hilsen Jonna
Daw igen. - og tak for "gaveæsker" Den kom lige tilpas