• Home
  • Sort poncho med blomst

Sort poncho med blomst

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

gratis opskrift poncho hæklet med blomstSort poncho med blomst

En sød sort poncho med blomst. Inspirationen har jeg fået på garnstudio.com men har herefter lavet ændringer - du kan se nedenfor, hvordan jeg har båret mig an.

 Du skal bruge:

Jeg har brugt 6 nøgler garn - her uldgarn. Hvor meget du skal bruge, afhænger lidt af, hvor lang du vil have ponchoen. Jeg bryder mig ikke om, at den er for lang - der skal være bevægelsesfrihed til armene. I princippet duer mønsteret til bomuldsgarn, akrylgarn, uldgarn eller andre fine garner. Husk at bruge kvalitetsgarn - så holder tingene bedre i vask og brug. Det er ærgerligt at lave noget, som bliver ødelagt efter nogle få gange i vask.

Du gør sådan:

Brug den størrelse hæklenål der passer til garnet. Her har jeg brugt hæklenål nr. 4,5

Mønsteret har jeg fundet her: http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=137&d_id=25&lang=dk - og kender du ikke allerede garnstudio - så prøv at gå derind. Der er uanede mængder opskrifter.

Hvor stor/hvilken vidde du vil have halsen i er smag og behag. Det kan sagtens reguleres og at du så ellers bruger samme fremgangsmåde. Du skal blot sørge for, at der er samme antal maskegrupper (3 stangmasker i hver maskegruppe) på hver side af spidserne foran og bagtil. Herefter regulerer du det antal luftmasker, som du slår op i starten. Jeg har til denne model brugt 130 luftmasker, som står i opskriften som den mindste størrelse.

Herefter følger du fremgangsmåden i mønsteret og hækler omgange, indtil du er tilfreds med længden på din poncho. Prøv den undervejs.

Den ændring jeg så har lavet er i halsen. Jeg har hæklet 10 omgange fastmasker på halsen - og i spidserne har jeg før og efter spidsen på hver omgang hæklet 2 fastmasker sammen (indtagning) - altså taget ialt 4 masker ind på omgangen. Dette er for at fortsætte spidsen og at halsen kommer til at sidde pænt..

Til sidst har jeg hæklet en blomst i kontrastfarve - og dem kan du lave efter mønster, som bl.a også findes på garnstudio.com.

Den kunne også pyntes med en kæmpeknap - eller måske mange små knapper i forskellige farver, sat i en gruppe.........eller måske noget helt andet. Det er kun din fantasi der sætter grænser...... Blomsten er placeret på det stykke med fastmasker, som er hæklet på i halsen.

Tak til Sandra for at stå model ;o)

God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her