• Home
  • Strikket bluse med lomme og forskelligt strukturmønster

★Strikket bluse med lomme og forskelligt strukturmønster★

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

mini-IMG 3854Farverig strikket bluse med lomme

Denne strikbluse med lomme er farverig (rødt og lilla ærme, lys blå på ryggen, limegrønne ærme og halskanter og en lille lysegrøn lomme, som titter frem på forstykket). Blusen har forskelligt strukturmønster på for/bag samt ærmer. Den er strikket i et behageligt, blødt garn og har en fin pasform. Blusen er en str. M/L. Kig forbi på hjemmesiden - mønsteret er lagt ud og kan hentes gratis

 Til din strikkede bluse med lomme skal du bruge:

Red heart baby (Kvickly) 50g/190 m

4 nøgler lys blå, 2 nøgler limegrøn, 3 nøgler marineblå, 2 nøgler lilla, 2 nøgler rød.

Rundpind nr. 3 (strikkes frem og tilbage)

Mål:

Brystvidde ca 106 cm

Ærmelængde: 47 cm

Hel længde: 58 cm

Strikkefasthed: 25 masker og 34 rækker er 10 x 10 cm

Størrelse: M/L

Ryggen:

(lys blå). Slå 164 masker op på pind 3. Strik mønster således: 1 kantmaske ret, *3 ret, 3 vrang* *= gentages pinden ud. Slut med en kantmaske ret. Strik ialt 4 pinde på denne måde, hvor ret ligger over ret og vrang over vrang. De næste 4 pinde strikkes; 1 kantmaske ret, 3 vrang, 3 ret. Igen skal ret ligge over ret og vrang over vrang. Disse 8 pinde gentages på hele forstykket og der fremkommer "tern" i strukturen.

Fortsæt og strik lige op til arbejdet måler 38 cm. Herefter lukkes af til ærmegab i hver side for 5,3,2,1,1 masker over de næste 10 pinde (start hver pind med en aflukning). Der er nu 140 masker tilbage på pinden. Strik lige op til ærmegabet måler 20 cm. Luk de midterste 54 masker af. Strik hver skulder færdig for sig således: strik 2 pinde lige op og luk herefter de 43 masker af. Strik den anden skulder på samme måde.

Forstykket:

(mørk blå).

Slå 164 masker op på pind 3 og strik samme strukturmønster som på ryggen. Strik lige op til arbejdet måler 10 cm. Sæt herefter en mærketråd således: strik til der er 55 masker tilbage på p, strik 24 masker retstrik, strik mønster pinden ud. Sæt evt. en mærketråd før og efter de 24 masker til lommen, som er strikket ret. Disse 24 masker skal strikkes ret på de næste 8 pinde (retriller) og skal fungere som lommens over-kant. På 9. pind lukkes de 24 masker af som lommen spænder over (indenfor markeringen). Luk ikke for stramt af. De øvrige masker strikkes hele tiden som sædvanligt strukturmønster med firkanterne.

Lomme: Strik (på separate pinde) med limegrøn et stykke for sig selv således: Slå 24 masker op og strik retstrik, så der er 22 retriller (44 pinde). Bryd garnet og lad arbejdet hvile på pinden. På næste pind (med mørk blå) på forstykket strikkes frem til lommen ved aflukningen og herefter strikkes de 24 grønne masker med i arbejdet. Fortsæt herefter lige op i samme strukturmønster (firkanterne) og strik lige op til ærmegabet. Luk af til ærmegab på samme måde som på ryggen.. Når ærmegabet måler 14 cm lukkes de midterste 24 masker af. Herefter strikkes hver side for sig. Luk i halssiden på hver anden pind for yderligere 6,4,3,1,1 maske. Der er nu 43 masker på pinden. Strik lige op til ærmegabet har samme mål som på ryggen. Luk af. Strik den anden side på samme måde med aflukninger i halssiden.

Ærme:

Slå 63 masker op på p 3 og strik 9 pinde retstrik (med limegrøn). Skift til rød (på det andet ærme lilla). Strik herefter strukturmønster således:  3 pinde glatstrik, 4. pind: 3 ret, 3 vrang. Disse 4 pinde danner strukturen på ærmet og gentages hele vejen op. Når der tages ud på ærmet, skal du sørge for, at de 3 ret/3 vrang ligger over hinanden, så de ligger samme sted hele vejen op af ærmet og ikke forskyder sig. Når ærmet måler 5 cm tages der 1 maske ud i begyndelsen og slutningen på hver 4. pind til der er ialt 127 masker. Strik herefter lige op til ærmet måler 47 cm. Luk af - ikke for stramt. Strik et ærme magen til med grøn kant for neden og resten lilla.

Skuldersømme, sidesømme syes sammen og herefter strikkes halskanten. Lommen syes til på bagsiden af arbejdet. Sørg for at de sting du syer med IKKE kommer om på forsiden - tag kun fat i masker på bagsiden.

Halskant:

Saml ca 117 masker op med rundpind 3/40 cm og strik 6 omgange vrang med limegrøn. Skift til lys blå og strik 6 omg ret. Strik herefter 1 omgang ret med lys grøn og derefter 6 omg vrang (den første omgang ret med limegrøn er for at undgå markering af vrangpind ved farveskift). Således fortsættes rillerne med retstrik ved lys blå og 1 pind ret/6 p vrang ved limegrøn. Halskanten kan fortsættes til den har den ønskede lænde (kan måske også laves om rullekrave) men jeg har 3 limegrønne riller og 4 lys blå riller. Husk ikke at lukke halskanten for stramt af.

Hæft ender. Trøjen skylles op og slynges i vaskemaskinen. Lægges til tørre udstrakt - f.eks på en skumgummimadras.

God strikkelyst.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her