Cape - kauni garn

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

mini-IMG 2612Cape (eller poncho)

Denne smukke cape er hæklet med dobbelt-picot masker. Den er hæklet af 1 nøgle kauni-garn og er en praktisk, smuk, anvendelig skuldervarmer i en kold tid. Hvis du hækler den af andet garn, kan den sagtens anvendes en sommerdag med en top under også.

Jeg har lagt fremgangsmåde og opskrift ud på min hjemmeside, så kig forbi :-). Den er forholdsvis enkel at hækle. Luftig - og alligevel luner den om skulderen. Den er mere praktisk end et sjal - den skal ikke bindes eller holdet på plads - den sidder der bare!

Materiale: 1 nøgle sort garn til halsen (passende til hæklenål nr. 3, jeg har brugt et nøgle BC Garn ”Move”, som var en rest jeg havde fra tidernes morgen )1 nøgle kauni garn (150 g), hæklenål nr. 3,5

Du gør sådan:

Lm = luftmaske, Fm = fastmaske, Km = kædemaske, Stm = stangmaske

Mønsteret er hæklet i dobbelt picot (dbP) – som hækles således: Hækl 4 lm og hækl 1 fm i den første af de 4 lm hækl igen 4 lm og en fm i den første af de 4 nye lm.

Start ved halsen for oven med at slå 120 lm op og saml disse til en ring med en km. Du kan også lave halsen smallere/bredere, men antallet af lm du slår op skal være delbart med 4.

1 omg: Hækl på første omgang 120 stm rundt i ringen. Den første stangmaske består af 3 luftmasker efter samling af ringen – og herefter stm omgangen ud (119 stk). Saml omgangen med en km når du når rundt.

2. omg: Herefter hækles dbP som beskrevet for oven, start således: Hækl 3 lm og herefter en * dbP, spring 2 masker over, 1 stm i bagerste maskeled* - gentag fra * til * omgangen rundt. Slut omgangen med en dbP og herefter en km i den 3. lm bue fra begyndelsen.

3. omg: hækl 2 lm, før nålen om bagom den første P, hækl 1 km mellem de 2 P, 3 lm * 1 dbP, 1 stm om midten af næste dbP (mellem de 2 P)* – gentag fra * til * omgangen ud og slut med en km i den 3. lm fra beg.

4 – 7 omg – som 3. omgang

8. omg: Der skal tages ud på denne omgang – dette gøres således: som 3. omgang men tag 1 bue ud i hver 5. bue (4 buer uden udtagning og udtagning i den 5. bue). Udtagning foregår således: hækl 1 dbP, 1 stm i næste bue, 1 dbP, 1 stm i samme bue.

9 – 12 omg: som 3. omgang

13. omg: tag ud som beskrevet i 8. omgang i hver 5. dbP

14 – 26 omg: hækles uden udtagninger

Bryd garnet og hæft ender.

Halsen hækles i ”rib” med stangmasker. Halsen hækles lige op til det ønskede antal cm/længde. Halsen hækles over alle 120 masker med sort garn. Det er svært for mig at beskrive, hvordan man hækler rib, men jeg har et link til en youtube video, som viser dig hvordan man gør. Man hækler stangmasker ”foran” og ”bagved” hinanden. Linket finder du her: http://www.youtube.com/watch?v=pm6jVV06hy4

Halskanten er nu hæklet i ønsket længde. Bryd garnet og hæft enderne.

Din cape er færdig – god fornøjelse med arbejdet.

Bemærk: Capen kan laves både længere og kortere alt efter temperament. Du kan fortsætte dine omgange og tage ud løbende til ønsket længde og vidde. Måske den endda når poncho-længde….

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her