Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/www/retvrang.dk/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 460

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/www/retvrang.dk/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 461
Gratis opskrifter på strik og filt. Få ideer og inspiration

Warning: Use of undefined constant COP_JOOMLA - assumed 'COP_JOOMLA' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/retvrang.dk/modules/mod_ext_advertisement/mod_ext_advertisement.php on line 33

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Skrikke- og filt opskrifter. Lav kreative ting til dig, familien og dit hjem

Strikkeriets historie

Inden du kaster dig over de gratis strikke opskrifter ovenfor, så er du velkommen til at tage et kig på strikkeriets historie herunder.

Historikken bag strikkeriet og de første gratis strikke opskrifter.

 

Da jeg har været en entusiastisk strikker i årevis, jeg var interesseret i at lære noget om oprindelsen af ​​denne vidunderlige håndværk. Jeg håber du nyder at læse, hvad jeg fandt ud af.

Meget lidt er kendt om, hvornår og hvor folk begyndte at strikke, fordi strikning er lavet af organiske fibre som uld og silke, der henfalder hurtigt. Så de ældste arkæologiske fund af strikkede tøj i Mellemøsten stammer fra tidlige post-kristen tid. Fra Mellemøsten er strikketeknikker spredt sig til Spanien. De tidligste trikotage i Europa var formentlig lavet af muslimske strikkere, der blev ansat af ædle spanske familier.

Hånd KnitFrom Spanien strikning spredes til hele det kontinentale Europa i middelalderen og ved det 12. århundrede var det allerede en avanceret håndværk. De første strikkere laug blev grundlagt i Paris i det 13. århundrede, efterfulgt af tilsvarende organisationer i andre europæiske lande. Strikning var primært en mandlig besættelse på dette tidspunkt og kun mænd blev indlagt på de ordener. De strikkere læretid varede mindst syv år.

Det var ikke før det 15. århundrede, at strikning nåede europa (Storbritanien). I løbet af de næste hundrede år en aktiv strikning industri udviklet her. Dronning Elizabeth I, der var dronning af England fra 1558 til 1603, passerede en lang række love og regler for at støtte og beskytte denne handel. Hun bestilte for eksempel, at alle mandlige over en alder af seks på søndage og helligdage skulle bære en ulden hue lavet i England.

Strikket CapIn 1589 William Lee, en engelsk præst, opfandt den første strømpe ramme strikkemaskine. Han ansøgte om et patent fra dronning Elizabeth, men hun benægtede hans anmodning, fordi hun troede, det ville ødelægge hånd strikning industrien. Ikke desto mindre er antallet af strikkemaskiner ansat i forskellige dele af landet steg gradvist i løbet af de næste to århundreder og hånd strikning kunne ikke længere konkurrere med disse.

Kommerciel hånd-strikke kun overlevet i de kystnære områder i England, Skotland og Irland, men i de fleste dele af Europa og Amerika hånd-strikning blev mere og mere en indenlandsk og nu overvejende kvindelige besættelse og især populære i det 19. århundrede blandt kvinder i den ny middelklasse i byerne.

De første gratis strikkeopskrifter - på tryk.

I 1830'erne blev de første dameblade vedr skrikning offentliggjort som indeholdt en opskrift på gratis håndledsvarmer til strikning og syning samt populær litteratur og opskrifter. I den victorianske æra strikning blev brugt til at lave alle mulige hovedsageligt prydgenstande. I første halvdel af det 20. århundrede, og især under verdenskrigene hovedsageligt praktiske årsager tvunget kvinder til at strikke. I den sidste tredjedel af århundredet, da kvindernes rolle ændret sig betydeligt, blev strikning ses som en snerpet hobby for bedstemødre.

De sidste ti år har bragt en reel genopblussen af ​​strikning, der ikke længere betragtes som kedeligt. Dagens strikkere tider bruge de traditionelle teknikker til at skabe reelle kunstværker. En særlig form for strikkede kunst er guerilla strikke, som startede Strikket Treein Houston i 2005 og har siden spredt sig over hele verden. Det betyder, at strikkere sting farverige cozies for alt i gaderne: træer, cykel stativer, bænke, statuer og endda biler og busser. Billederne ovenfor viser beskedne eksempler på guerilla strikke i den lille by, hvor jeg bor.

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her