• Home
  • Cape model Clara

Cape - model Clara

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

mini-IMG 2244Cape - model Clara

Denne cape har jeg tilegnet min farmor - det var hende, der for mange mange år siden introducerede mig til hæklekunsten. Og jeg mindes de mange gode timer/ferier mv. hvor vi sad i havestuen og hæklede for livet løs. Hun er en rigtig stor del af mit håndarbejdsliv og har været en fantastisk kvinde. Desværre er hun her ikke mere, men jeg skænker hende tit en tanke, når jeg sidder og nørkler. Jeg har lagt min opskrift ud, så I alle kan få glæde af den. Hent den gratis her og se mere nedenfor.

Du skal bruge:

Ca 6 nøgler alpaca-uld. Jeg har her brugt Drops alpaca.

Hæklenål nr. 3

Du gør sådan:

lm - luftmaske

fm - fastmaske

stm - stangmaske

km - kædemaske

Slå 120 lm op med  hæklenål nr. 3. Saml til en ring med en km.

Hækl 120 fm rundt på næste omgang og saml med en km.

Hækl herefter 3 lm - spring 3 masker over og herefter en fm, 3 lm, spring 3 over, 1 fm....hele omgangen rundt. Sidste maske på omgangen skal være en km, som går ind i første "hul"/løkke af de 3 lm.

3 lm (som fungerer som første stm.) og herefter 1 stm (hækles helt ned omkring lm.buen), 2 lm, 2 stm omkring buen. - skift herefter over til at hækle i næste lm bue: 2 stm, 3 lm, 2 stm.......sådan fortsættes omgangen rundt og omgangen samles med en km.

For at komme til næste omgang hækles km frem til lm. buen.....

De næste 3 omgange hækles således: (2 stm, 3 lm, 2 stm omkring samme lm.bue) - herefter 1 lm, 1 stm ned i mellemrullet lige under 1 lm. Før var der ikke 1 stm. imellem mønsterrapporten - det kommer der nu. Herefter gentages mønsterrapporten (2 stm, 3 lm, 2 stm omkring lm. buen), 1 lm,  1 stm. i mellemrummet 1 lm..... - og dette fortsættes omgangen ud.Saml omgangen med en km og hækl km frem til næste lm bue. (således sluttes alle omgange)

De næste 2 omgange:

Mønsterrapporten udvides nu til at være (3 stm, 3 lm, 3 stm omkring lm, buen), 1 lm,1 stm i mellemrummet mellem de 2 mønsterrapporter 1 lm - fortsæt således omgangen ud og saml med en km. Således hækles de næste 2 omgange.

De næste 6 omgange:

Mønsterrapporten udvides til stadig at være (3 stm, 3 lm, 3 stm omkring lm.buen) men så ændres det til at være 1 lm 2 stm ned i mellemrummet mellem de 2 mønsterrapporter, 1 lm. Dette fortsættes ialt 6 omgange. Husk når du samler omgangen så er det med en km, og herefter km. frem til næste lm. bue.

De næste 4 omgange:

Mønsterrapporten er stadig (3 stm, 3 lm, 3 stm - omkring lm. buen) men nu skal der være 1 lm, 3 stm. ned i mellemrummet mellem de 2 mønsterrapporter 1 lm. Fortsæt til du har gjort dette ialt 4 omgange. Luk omgangen med km og frem til næste lm. bue som hidtil.

De næste 16 omgange hækles herefter:

Mønsterrapporten er stadig (3 stm, 3 lm, 3 stm - omkring lm buen) men der skal nu være 1 lm, 4 stm ned i mellemrummet mellem de 2 mønsterrapporter ,1 lm. Fortsæt dette ialt 16 omgange.

Capens kant for neden er 2 omgange fastmasker - og på hver "spids" hækles 3 fm. i samme maske (så kanten bliver pæn og spidsen flad).Hver omgang fm. samles med en km.

Bryd garnet og hæft ender.

Halskant:

På de 120 masker rundt skal der hækles rib. Dette gøres med fastmasker - og det kan være lidt svært at forklare hvordan, men jeg har på youtube fundet denne video, som viser hvorledes du kan gribe det an. Du finder vejledningen her:

http://www.youtube.com/watch?v=pm6jVV06hy4

Når du hækler rib, viser videoen, hvordan du går bag og for ind i masken under. Dette giver rib-effekten. Du skal sørge for, at der hele tiden er 120 masker rundt i kanten og hækle lige op...

Du starter ny omgang med 3 stm. og du samler også omgangen med en km i den øverste af disse 3 stm.

Jeg håber, jeg har forklaret fremgangsmåde og mønster, så det er til at forstå. Ellers er du velkommen til at kontakte mig - dette kan gøres via hjemmesiden.

Rigtig god fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her