• Home
  • Filtet strikket hat

Filtet strikket hat

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

filtet strikket hat gratis opskriftStrikket filtet hat

Det er koldt derude.........og ingen fryser om ørerne med denne hat. Den er nem at strikke og kan strikkes i mange forskellige størrelser. Og så er den sjov og lidt anderledes...

 Du skal bruge:

2 nøgler 100% uldgarn - som passer til pinde nummer 3. Drops (www.garnstudio.dk) og også Sandnes garn har fine garner, som er velegnede til filtning.

Strikkepinde (rundpind) nr. 3

Størrelser:

Voksen: 165 masker, strik 110 pinde

Barn - ca 10 år: 150 masker, strik 95 pinde

Barn - ca 5 år: 130 masker, strik 90 pinde

Barn - ca 1-2 år: 110 masker, strik 75 pinde

Slå det antal masker op, som svarer til den størrelse du vil strikke. Huen strikkes på rundpind og strikkes som et rør lige op - det antal omgange/pinde, som er angivet. Strikkes i glatstrik. Luk løst af.

Sy toppen af huen sammen således: Midten af huen/røret er samlingspunktet og der skal fra midten og ud være 4 spidser ud, som syes sammen i toppen. Sy ikke for stramt sammen.

Herefter filtes huen i vaskemaskinen ved ca. 40 grader. Start med et kort program og tag huen ud. Hvis den ikke er filtet nok, så kan filtningen fortsættes på korte programmer, indtil den rette størrelse er opnået. Det er lidt forskelligt hvordan uldgarner filter i vaskemaskinen - derfor kun et kort program. Huen kan altid filtes igen og dermed gøres mindre.

Når den har den rette størrelse, tørres huen og der afsluttes med at sy pomponer på spidserne. Kan også pyntes med andet - det er vel dybest set kun fantasien der sætter grænser.

God fornøjelse

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her