• Home
  • Filtet tørklæde

Filtet tørklæde

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Filtet tørklæde gratis opskrift strikFiltet tørklæde

Tørklædet er strikket af uldgarn og filtet i vaskemaskinen. Længde og farver kan tilpasses smag og behag. Du kan se mere her, hvordan du gør - opskrift og fremgangsmåde finder du nedenfor

 Du skal bruge:

Jeg har brugt garnrester i forskellige farver. Men du skal bruge ca 4 nøgler uldgarn, og gerne i forskellige farver. Jeg har brugt garn fra Sandnes - det må bare ikke være superwash uld - det filter ikke.

Du gør sådan:

Ringene kan strikkes i forskellige størrelser alt efter smag og behag. Jeg har brugt pind nr. 5,5 og har strikket ringene på rundpind.

Slå 60 masker op (eller det antal du ønsker) og strik 12 omgange glatstrik. Den sidste omgang lukker du af (efter 11 omgange). Hæft ender.

Den næste ring strikker du som ovenfor med samme maskeantal - men du sørger for at ringene strikkes ind i hinanden med det samme. Rundpinden føres ind i første ring og herefter strikker du de 12 omgange glatstrik - så hænger 2 ringe sammen.

Sådan fortsætter du, til du har den ønskede længde. Husk at uldgarn krymper i vaskemaskinen. Jeg har 25 ringe på dette tørklæde.

Når alle ender er hæftet og tørklædet har den ønskede længde filtes tørklædet i vaskemaskinen sammen med et par cowboybukser - 40 grader i ca 45 min - eller hvad du nu lige har af programmer på vaskemaskinen. Og ønsker du at filte tørklædet yderligere, så kan det bare vaskes igen. Så bliver det endnu mere fast.

Vikles et par omgange rundt om halsen.

God fornøjelse

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her