• Home
  • Hæklede grydelapper med læderstrop

Hæklede grydelapper med læderstrop

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

grydelapper haeklede cirkler med laederstropHæklede grydelapper med læderstrop

Her får du en fin ide til et par hæklede grydelapper. Ideen opstod, da jeg på nettet så, at dette mønster blev brugt til at hækle tæpper. Jeg har udvidet cirklen, således at den får et størrelse, som kan bruges til en grydelap.

Opskrift:

Du skal bruge 2 nøgler bomuldsgarn 8/4 med en løbelængde på ca 170 meter samt hæklenål nr. 2,5 

Selve fremgangsmåden til cirklen finder du her: Hæklet cirkel

Jeg har fortsat mønsteret i cirklen 11 omgange - så rækker 1 nøgle garn til en grydelap. Grydelapperne er hæklet, således at der er 2 cirkler i samme farve, som så er hæklet sammen til en med fastmasker til sidst.

Slut af med at sætte en lædersnøre igennem grydelappen (der er huller i fastmaskerækken yderst, som du kan bruge til at stikke snøren igennem).

Du skal selvfølgelig kun hækle cirklen (og ikke det udenom cirklen). 

Jeg har hæklet mine grydelapper i to forskellige farver - men de kan selvfølgelig også være ensfarvet - så skal du bruge 2 nøgler garn i samme farve.

Såfremt du er i tvivl om, hvordan man hækler relief-stangmasken, så prøv at søge på google/billeder - så kommer der mange forslag frem. Relief-stangmasken er den maske, som giver "sol effekten"/stregerne.

Jeg har ligeledes hæklet et tæppe i bomuld og er ganske godt tilfreds. Tæppet ser du nedenfor og det er hæklet i bomuldsgarn fra Søstrene Grene. Rigtig god fornøjelse - håber du kan bruge ideen. KH Pernille

Tæppe hæklede cirkler

 

 

 

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her