• Home
  • Hæklet brudebuket

Hæklet brudebuket

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hæklet brudebuket buket gratis opskriftHæklet (brude) buket

Min brudebuket lavede jeg selv - og her får du ideen. Måske det bare skal være en langtidsholdbar buket - så kan det også bruges til det (man behøver ikke nødvendigvis gifte sig, for at denne ide holder). Men når jeg nu er en gør-det-selv pige og har håndarbejde som interesse, så skulle jeg da også selv lave min brudebuket. Hvis du vil vide hvordan jeg har gjort, så kan du kigge med nedenfor.

 Du skal bruge: Bomuldsgarn eller andet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Jeg har holdt mig udelukkende til de rødlige nuancer - men det er smag og behag, alt efter hvad den skal passe til. Du kan fint bruge garnrester - der går ikke meget til af hver farve. Kombiner, mix og match farverne, som du ønsker det.

Blomsten:

1 omg: Hækl 5 luftmasker (lm) og saml dem til en ring med en kædemaske (km).

2. omg: Herefter hækles 14 stangmasker (stgm) i ringen. Omgangen samles med en km. Første stangmaske i ringen skal bestå af 3 lm - herefter 13 stgm.

3. omg: Hækl 7 lm og herefter 1 halvstangmaske (hstgm) i 2. luftmaske fra nålen. Herefter 3 fm, 1 hstgm. Bladet hækles fast på omgangen ved at lave en km. i den næste maske på omgangen (fra 2. omg). Sådan fortsætter du med at hækle blade hele vejen rundt og du har så ialt 14 blade på blomsten.

Hæft ender.

Bemærk: 2. og 3. omgang skal være i forskellige farver - ellers bliver blomsten ensfarvet.

Når du har det antal blomster, du skal bruge laves buketten således.

Jeg tog buksbom og brudeslør fra haven, som jeg bandt til en buket. Ind imellem i buketten satte jeg grene (helst grene uden for mange sidegrene), som jeg klippede af til passende længde (samme højde som buketten). På hver af grenene satte jeg blomsterne fast (det lille hul i midten kunne gå ned over grenen). For ikke at blomsten skulle falde af, har jeg på bagsiden af blomsten en lille klat lim fra limpistol.

Knaphulsblomsten til min søde mand var også hæklet (bare en enkelt blomst) og sat sammen med buksbom og brudeslør. Den har jeg desværre ikke et billede af, men det finder du nok ud af, hvis du skal bruge sådan en.

Buketten er blevet beundret og mange har syntes om ideen - den er ikke helt frisk længere på billedet, men den var smuk på dagen.

Håndtaget til at holde buketten i var bare et silkebånd, som jeg viklede stramt omkring buketten og afsluttede med en knude for oven.

Jeg håber, du er blevet inspireret og selv tør kaste dig ud i noget lignende - det er ikke så slemt endda. God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her