• Home
  • Hæklet hue og halstørklæde

Hæklet Hue og halstørklæde

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

boshi-hue og tørklæde i strimler hækletHæklet "boshi"-hue og strimlet halstørklæde.

Hæklet Hue og halstørklæde - ja jeg ved godt vi går mod sommer - men derfor går min hækleverden ikke i stå. Og af nålen er nu faldet denne hue med tilhørende "strimle"-tørklæde...

Hvis du er nysgerring og vil se mere, så se mere nedenfor.

 Du skal bruge:

8 nøgler peruvian uld (løbelængde ca 90 m pr. 50 g) - 2 af hver ønsket farve.

Hæklenål nr. 5

Du gør sådan:

Opskriften til huen har jeg fundet her - en meget fin beskrivelse og findes i alle størrelser. Klik på linket her: http://spuurspot.blogspot.dk/2013/09/lav-din-boshi-hue-nemt-og-enkelt.html#.U00pcaIudTI

Huen har jeg dog krydret med en kvast. En rigtig hue har kvast i min verden - så det fik den!

Halstørklædet har jeg lavet af luftmaskestrimler, som jeg har bundet sammen med en snor/knuder (lidt stramt, så de ikke skrider fra hinanden). Luftmaskekæderne har en længde på ca 160 cm - men det kan du øge eller formindske som du ønsker).

Antallet af luftmaskekæder kan du variere som du ønsker - alt efter hvor tykt/tyndt du ønsker dit tørklæde. Havde jeg haft lidt mere garn, så havde jeg nok lavet det lidt tykkere...så måske du skal bruge lidt mere garn.........men det er smag og behag.

Tørklædet er også en god metode til at få bugt med diverse garnrester. Det gør ikke noget at luftmaskekæderne er i forskellige garnkvaliteter, tykkelser mv - bare de er lige lange.

Luftmaskekæderne er afsluttet med en knude i hver ende og herefter klippet af med en saks - men du kan også vælge at hæfte enderne med nål - det giver et lidt mere "straight" udtryk.

God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her