Hæklet kylling

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

mini-IMG 2277Hæklet kylling

Kylle-rylle her er hæklet - og er du nysgerrig på at vide hvordan den er lavet, så kig nedenfor og find opskriften.

Den er nem at lave og kræver bare en rest garn - så et godt alternativ til at få brugt garnresterne.

 Du skal bruge:

En rest garn (her rød og grøn), hæklenål nr. 3, 2 perler til øjne, pudefyld/pladevat, en lille rest filt eller lign. til "kammen"

Du gør sådan:

Slå 30-40 luftmasker (lm) op på hæklenål nr. 3 og saml dem til en cirkel med en kædemaske (km) i første lm.

Hækl herefter lige op - rundt og rundt, indtil du synes det er en passende længde. Det er bedst, hvis røret er længere end bredden - måske ca 1/3 længere end den er bred.... (så den ikke bliver kvadratisk).

Når røret er hæklet brydes garnet og kyllingen syes sammen på "tværs" i den ene ende og på "langs" i den anden ende. Husk at fylde den med pudefyld/pladevat eller lign. inden den bliver lukket helt.

Næbbet: Slå 3 lm op - hækl 2 fm i denne række (den første lm bruges til at vende med). På næste omgang hækles 3 fm, herefter på næste række 4 lm, næste række 5 lm, næste række 4 lm, næste række 3 lm, slut af med en række med 2 lm. Det vil sige, at du tager 1 maske ud på hver række til du har 5 lm. Herefter tager du 1 m ind på hver række, til der er 2 fm. tilbage.

Hæft ender.

Sy øjne og næb på. Sy kammen på.

Kammen kunne også være små stykker garn, som strittede lidt op - det behøver ikke være filt..... Så ville det være en fordel at lave kammen inden sammensyning - så kunne du få snorene hæftet på bagsiden.

God hæklelyst.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her