• Home
  • Hæklet sengetæppe

Sengetæppe

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

mini-IMG 0223Hæklet sengetæppe

Har du mod på et lidt større (tidsmæssigt) men også rimeligt enkelt projekt, så er her en mulighed. Du får en gratis opskrift på hvordan jeg har lavet dette sengetæppe. Farver og mønstervariationer kan mikses som du synes. Så fat hæklenålen og lad fantasien få frit løb hvad mønstre angår...

 

Du skal bruge:

Pr. stribe er der brugt ca 4 nøgler bomuldsgarn 8/4 og der hækles med hæklenål nr. 3,5.

Slå 50 luftmasker op og hækl lange baner, indtil banerne har den ønskede længde, som passer dig og den seng det skal dække.

Mønstrene på banerne er forskellige - det kan f.eks være 2 stangmasker, 2 luftmasker rækken ud - så bliver det ternet/med huller (hvis du ønsker det, kan det også blive stribet - så skal hul lægges over hul og stangmasker over stangmasker.

Andre baner er hæklet med skiftevis 2 huller og 4 stangmasker

Andre igen er hæklet med en hel række stangmasker og en række huller over 2 luftmasker.

Det er blot din fantasi der sætter grænserne.

Vil du prøve forskellige mønstre af, så kan du lave små hækleprøver først.

Som inspiration kan du kigge på www.garnstudio.com. Her findes en masse små instruktionsvideoer, som også viser dig forskellige mønstre og hvordan du griber det an i forhold til mønstrene.

Sengetæppet er hæklet i baner og herefter er banerne hæklet sammen med fastmasker og en kontrastfarve - du skal blot sørge for at tælle rækkerne i forhold til hvor langt du ønsker tæppet.

En anden fordel er, at der ikke er hæklet kant rundt om tæppet. Lige nu har jeg 3/4 seng, men bliver den engang skiftet ud med en seng, som er lidt større, så kan jeg udvide tæppet ved at hækle flere baner på.

Som pynt kan du have puder i alverdens forskellige stoffer og mønstre. Det behøver ikke altid være så strømlinet og ens for at det er pænt.

God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her