• Home
  • Hæklet taske af garnrester

Hæklet taske af garnrester

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Hækle taske garnresterHæklet taske af garnrester

Har du garnrester, så er her et godt bud på, hvordan du kan få dem brugt. Jeg har hæklet denne søde taske af garnrester, som er bundet sammen. Hvis du vil vide mere og have vejledning til, hvordan du gør, så kig med nedenfor.

 Jeg surfede en tur på nettet for at få nye ideer. Og her fandt jeg denne hjemmeside, som giver dig god vejledning i, hvordan du skaber garnet. Klik her for yderligere info: http://cupcakebyme.blogspot.dk/2014/08/upcycling-garnrester-hklet-pung.html. Og så skal jeg huske at takke min dejlige veninde Conny for ideen også - hun er en iderig og fremragende pige.

Da jeg skulle igang, lavede jeg forskellige længder på garnet/farverne. Mine regler var, at længden på mine garnstumper skulle være mellem 20-50 cm lange. Herudover var reglen, at når jeg skulle binde garnet sammen, så måtte der ikke komme 2 af samme farve efter hinanden. Alle garnstykkerne kom i en pose, og herefter fiskede jeg dem tilfældigt op - en for en - og bandt dem sammen. 

Garnet jeg har brugt er alm 8/4 bomuld, men hvilket som helst garn kan bruges - blot det passer sammen i tykkelse  og pind nr.

Min taske er lavet således: slå 120 lm op (eller det maskeantal du ønsker som bredde på din taske. Saml til en ring med en kædemaske. Hækl herefter fastmasker rundt i spiral (120 pr omgang) indtil tasken har den ønskede højde. Sørg for, at knudlerne, som du har bundet, altid lægger sig på bagsiden af dit arbejde. Øvelse gør mester, det kan godt lade sig gøre. Og mangler du garn, kan du bare lave noget mere....

Til slut har jeg syet en inderpose (min er med lommer, men det er smag og behag) for at skjule de mange knuder. Jeg har monteret lynlås imellem inderpose og hæklet taske. Det kunne symaskinen fint klare. I siderne er sat to stykker skind/læder som er syet på i hånden. Herefter er monteret en lædersnøre, så tasken kan sidde på skulderen. Der findes så mange fine afslutninger, hanke og variationer - så det kan du gøre som det passer dig og måske finde en ide eller to i dine gemmer. En gammel hank fra en anden taske kan måske også bruges. Nu har du fået ideen og så er det vel bare et spørgsmål om at komme igang - god arbejdslyst.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her