• Home
 • Hæklet træ med bobler - 2 takker

Hæklet juletræ med bobler - 2 takker

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Mine opskrifter bliver set og brugt af mange mennesker. Du skal vide, at jeg synes det er fint du lægger opskrifterne ud på din egen hjemmeside - hvis du har sådan en. Men i stedet for bare at kopiere opskriften, så kunne det være fedt om du gad at linke til min side i stedet for. Så får vi begge glæde af besøgende på vores hjemmeside. En anden ting er, at på min hjemmeside er opskrifterne gratis - sådan har det været siden jeg startede - og sådan skal det blive ved med at være. Herudover, så er jeg glad for, at du kan bruge og gider at lave noget af det jeg har fundet på. God fornøjelse. KH Pernille

Hæklet juletræ med bobler - grønt træ med 2 takker.

(træet til venstre)

haeklede juletraerDu skal bruge:

1,5 nøgle bomuldsgarn 8/4

Hæklenål nr. 2,5

Pudefyld

Skind eller andet til pynt på træet

Limpistol

Fod (kan laves af fx. grillpind, gren fra haven eller lign. Kan sættes fast på træskive ved at bore et hul passende til pindens tykkelse. Alternativt, så sæt pinden fast i en klump ler og når leret er tørret, så kan du sætte en lille “stofpose” rundt om foden og binde den til. Der er mange muligheder for at montere træet. Du kan også lade dig inspirere på internettet.

 

Du gør sådan:

Luftmaske=lm

Fastmaske=fm

Kædemaske=km

Boblemaske=bm

1udt=en udtagning (2 fm i samme m)

Tallet i parantes betyder, hvor mange masker du har på rækken efter at rækken er hæklet.

 

Link til hvordan du hækler en boblemaske: DOG SKAL DET BEMÆRKES, at boblerne skal hækles, så der kommer 5 løkker og ikke 4 som de viser på videoen. Det vil sige, at du skal gentage det de gør 5 gange (og du har ialt 6 masker på din hæklenål) og herefter samle boblen med den afsluttende maske så du har 1 løkke på hæklenålen. Dette gør, at boblen bliver lidt tydeligere og kommer til at stå lidt mere frem. Linket kan du se her:

Hæklede bobler - instruktion

 1. 2 l, hækl 2 fm i 2.maske fra nålen (2), 1 lm vend

(herefter vendes ALLE rækker med en lm som ovenfor beskrevet - det skrives ikke efter hver række)

 1. fm, 1udt (3)

 2. fm, bm, 1udt (4)

 3. 3 fm, 1 udt (5)

 4. fm, bm, fm, bm, 1udt (6)

 5. 5 fm, 1udt (7)

 6. fm, bm, fm, bm, fm, bm, 1 udt (8)

 7. 7 fm, 1 udt (9)

 8. *fm, bm* gentages indtil sidste m, hvor du laver 1udt (10)

 9. 9 fm, 1 udt (11)

Du fortsætter række 9 og 10 på samme måde. Hver række tages der en maske ud i slutningen af rækken. Hver anden række er med bobler. Antallet af bobler forøges hele tiden og træet bliver trekantet.

Når du har hæklet rækken med 9 bobler skal du fortsætte således:

 1. 19 fm, 1udt (21)

 2. 6 km, fm, bm, fm, bm, fm, bm, fm, bm, 1udt, 1 lm vend

 3. 9 fm, 1udt (11)

 4. fm, bm, fm, bm, fm, bm, fm, bm, fm, bm, 1udt (12) DU SKAL HEREFTER fortsat altid vende med en lm, som du har gjort på de andre rækker - jeg skriver det ikke efter hver række.

 5. 11 fm, 1udt (13)

 6. Du fortsætter på denne måde som række 9 og 10 ovenfor. Dit antal af bobler forøges efter hver anden række.

 7. Når du har en række med 13 bobler afslutter du træet således: Hækl en række fastmasker uden udtagning. Bryd garnet, træk garnet igennem og hæft ender.

 

Du hækler 2 ens træer. Disse 2 træer hækles sammen med fastmasker. Husk at fylde træet med pudefyld inden du lukker træet helt. Du kan lade en åbning stå midt på træet i bunden, så du kan få grenen sat i. Grenen stikkes ind i træet og kan suppleres med en klat lim fra en limpistol, hvis du ikke synes det bliver stabilt nok.  Husk at hækle ekstra fastmasker i hjørnerne, så du får en pæn afslutning.

 

Træet har jeg pyntet med et hjerte af skind, som er limet på med limpistol. Men pynt kan jo varieres og det kan du gøre som du synes.

 

God fornøjelse

KH Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her