• Home
  • Handy taske i læder

Handy taske i læder

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

gratis opskrift taske skind eller gummi eller traktorslangeHandy taske i læder

Denne handy taske i læder kan du selv lave. Det er ikke min egen opfindelse - men den er så fin, at den kunne jeg simpelthen ikke stå for. Nedenfor kan du se mere omkring, hvordan du kommer igang og hvor du kan finde opskriften. Den er enkel og stilren - og ikke så svær at lave, blot du har de rigtige ting.

Du skal bruge:

Bogen "Gummi. tasker kurve og krukker" af Britt Jørgensen. Den kan lånes på langt de fleste biblioteker.

Et stykke skind (ikke for tyndt), hultang (små huller), kraftig sytråd eller lign til at sy sammen (gerne vokset tråd), synåle uden spids, gummiring (til indeni hanken), hobbykniv.

Fremgangsmåden og mønsteret kan du se i bogen. Jeg har forlænget mønsteret en lille smule, så tasken bliver "dybere", men det er smag og behag. Hvis du forlænger mønsteret, så er det lettest at bruge en vinkel-lineal, for at forlænge siderne rigtigt (så det ikke bliver et skævt mål).

I bogen finder du rigtig mange sjove modeller på tasker - Britt er en pige med en god fantasi - og så laver hun flotte ting.

Tingene i hendes bog er lavet af traktorslange - men det kan også lade sig gøre i andre materialer som f.eks. læder/skind.

Jeg håber dette kunne inspirere nogen til at gå igang - og måske prøve noget nyt.

Når du laver huller, skal du være opmærksom på, at der skal være samme afstand mellem hullerne samt at der er lige mange huller der hvor du syr sammen (så der ikke kommer overskud af huller på den ene del). Men herudover har Britt en ganske fin beskrivelse i bogen, så du skal ikke tøve med at gå igang.

Hullerne har jeg lagt 1/2 cm inde på skindet.

Faktisk så tænker jeg også, at modellerne kan syes i stof - hvis blot stoffet er kraftigt og måske også foret med pladevat. Men det kan du jo prøve ;o).

God fornøjelse

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her