• Home
  • Juletræ af traktorslange

Juletræ traktorslange

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Juletræ af traktorslange gratis opskrift genbrugJuletræ af traktorslange eller læder

Julens "must have" - den perfekte værtinde/venindegave eller til pynt i dit eget hjem. Juletræet er lavet af genbrugsmaterialer - og nu da julen nærmer sig, så vil jeg gerne vise dig, hvordan du selv kan lave dette søde juletræ. Det er enkelt - og børn kan også være med. Du får gratis opskriften nedenfor. Så kig forbi.

 Du skal bruge:

Traktorslanger eller et stykke læder/skind (mellem tykkelse minimum)

En pind med fod.

Alternativt til en pind med fod kunne være en tom bøtte dåsemajs, hvor du fjerner etiketten en klump ler og en pind. Det kunne også være en lille træstub eller andet, hvor du borer hul og limer en pind ned i hullet......

Du gør sådan:

Klip strimler 4-5 stykker af hver længde - jeg starter for neden med en længde på ca. 18 cm. Strimlerne er ca 1,5 cm. brede - men det er smag og behag.

Strimlerne gøres 2 cm. kortere på næste mål - ca 16 cm, og igen en 4-5-6 stykker (det afhænger lidt af pindens samlede længde.

Herefter fortsætter du med strimler på 14, 12, 10 cm. osv.

Du skal bruge en dorn eller en hultang og lave huller i strimlerne. Hullet skal være så stort, at det kan komme over pinden - men ikke så stort, at strimlerne ikke kan sidde fast. Så det må du prøve dig frem med.

Du skal lave hul i hver ende af strimlen og ligeledes et hul på midten af strimlen.... Når strimmelen er klar med de 3 huller skal du sætte strimlen på over pinden - hullet i midten. Herefter bøjer du enderne ind og sætter dem ned over pinden også. Det giver 2 løkker, som stritter ud til siden. Du fortsætter på denne måde og sætter strimlerne på, så de sidder lidt tilfældigt. Strimlerne bliver så kortere og kortere op ad træet - og det gør effekten med, at træet bliver smallere og smallere, jo tættere du kommer på toppen.

Pynt evt. træet med en kugle, stjerne, kogle eller lign i toppen. Kan evt. limes på med limpistol.

God fornøjelse og glædelig jul.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her