• Home
  • Kaffebrikker patchwork

Kaffebrikker

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

KaffebrikkerKaffebrikker til bordet (lille dækkeserviet) - patchwork

En lille kaffebrik, som erstatter dækkeservietten på stuebordet. En fantastisk opfindelse, som klæder bordet og fylder meget mindre end en dækkeserviet. Praktisk og anvendelig. Læs mere om hvordan og find den gratis opskrift her.

Du skal bruge:

vlieseline (ikke for tyndt)

stof i forskellige mønstre og farver

Sytråd

Du gør sådan:

Lav en skabelon - et kvadrat, som måler 7 x 7 cm. Tegn 8 stk. kvadrater på vlieselinen og klip ud. Stryg vlieselinestykkerne på det stof du vælger at bruge og klip ud med 1 cm. sømrum hele vejen rundt. Bøj sømrummet ned og stryg. Vlieselinen danner kanten og du kan mærke hvor der skal bøjes om.

Fortsæt således på alle 8 kvadrater.

Sy kvadraterne (4 stk) sammen ret mod ret med små sting. Syes i hånden.

Stryg vliesofix (dobbeltklæbende) på et stykke stof og klip hjerter ud. Stryges herefter på forsiden af kaffebrikken. Sy pyntesting (stikkesting) op og ned rundt i kanten af hjertet med en lidt grovere tråd end sytråd. Evt. broderigarn eller hørtråd.

Gør ligeledes med bagsiden - de bliver ens på begge sider.

Læg herefter de 2 stykker sammensyede firkanter sammen vrang mod vrang og sy med fine sting i hånden hele vejen rundt i kanten af kaffebrikken. Pres med strygejern og er herefter klar til brug. Lav det antal kaffebrikker du har brug for på samme måde som ovenfor. God fornøjelse.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her