• Home
  • Knivblok - genbrug

Knivblok - genbrug

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Mini knivblok

Knivblok - genbrug

Min gamle knivblok var kedelig at se på - materialet er træ, men trængte til en opfriskning.Jeg er ikke "køb og smid væk typen", så derfor måtte en ny ide udtænkes. Knivblokken er derfor blevet genopfrisket med dekoration af papirservietter og herefter er der påsat hørsnor og et "K" .

 

Du skal bruge:
Knivblok af træ
Limlak
Papirservietter

 Du gør sådan:

 Papirservietterne består af flere lag. Du skal kun bruge det øverste lag - og det er kun ganske tyndt. Riv servietterne og del dem i passende stykker. Brug som sagt kun øverste lag af servietten. Du kan udvælge det motiv fra servietten, som du vil bruge.
Smør limlak på et stykke af knivblokken - påføres med pensel. Læg forsigtigt servietten på lakken og tryk den fast (decoupage-teknik). Dup evt. forsigtigt med penslen og pas på servietten ikke går i stykker.... Fortsæt denne metode til den ene side er helt dækket af serviet-papir. Lad stykkerne gå ind over hinanden - det giver en fin effekt.
Dekorer et par sider og lad blokken tørre. Bund og top venter, til blokken er tør. Dekorer herefter bund og top på samme måde.
Hullerne i knivblokken for oven - der har jeg smurt lidt limlak i hullet og stoppet et lille stykke af servietten ned, så det ser ud som om der også er servietlag indeni (det er der dog kun i toppen af hullet).
Når blokken er helt tør, skal der udenpå smøres et ekstra lag limlak for at hærde overfladen endnu mere. Dette gøres også sider og top/bund for sig. Det skal tørre undervejs.
Dekorer med ønsket pynt - her har jeg brugt hørsnor og et "K" som er klippet ud af skum-materiale. Men det kan man gør alt efter smag og behag.
Og vupti - så var der en fin "ny" knivblok.......
God fornøjelse ;o)

{jcomments on}

 

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her