Maybelle poncho

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

mini-IMG 2611Maybelle poncho

Poncho hæklet af firkanter "maybelle blomsten". Der hækles firkanter, som til sidst hækles sammen. Du kan lave ponchoen af den garnkvalitet du ønsker - og i den størrelse du ønsker. Smukt mønster, som kan sammensættes i mange forskellige farver - smag og behag.

Se mere nedenfor, hvis du vil have opskriften og vejledningen.

 Du skal bruge:

Jeg har brugt garnet "Move" fra BC Garn. Kan købes på www.garn.dk. Jeg har brugt 7 nøgler brun, 3 nøgler grøn, 2 nøgler rød, 2 nøgler orange. Ponchoen kan også laves i andre garnkvaliteter - det skal blot passe til hæklenål nr. 3. Man kunne bruge bomuldsgarn til en sommerudgave - eller måske en alpaca.........eller hvad du nu synes.

Hæklenål nr. 3

Du gør sådan:

En sød person har oversat mønsteret på maybelle blomsten til svensk - og mønsteret finder du her: http://inspirasjontilhaandarbeide.blogspot.dk/2013/06/gratisoppskrift-maybelle-ruten-blomsten.html

Der skal hækles ialt 80 kvadrater (40 til forstykke og 40 til bagstykke), som hækles sammen til sidst. Se på billedet, hvordan jeg har sat mine firkanter sammen. Ponchoen er hæklet i 2 stykker - et forstykke og et bagstykke, som er ens. Disse 2 stykker sættes sammen inden halskant og kant for neden hækles.

Sammenhæklingen er med fastmasker - og der er kun hæklet sammen i bagerste maskeled på firkanterne. Det er vigtigt, at sammenhæklingen foregår i lange sammenhænge - først på den ene led og herefter på den anden led. Så sammenhæklingen af forstykke og bagstykke foreslår jeg først sker, når du har firkanter nok til hele stykket. Vejledning til sammenhækling har jeg fundet på youtube - se mere her: http://www.youtube.com/watch?v=h7ng6V7zJpo

Sammenhæklingen er foretaget i samme farve, som baggrundsfarven - men vil man have struktur og kunne se sammenhæklingen (tern), så lav sammenhæklingen i en kontrastfarve. Hvis du vil se, hvordan dette kunne tage sig ud, så har jeg en blå poncho på min hjemmeside med neongrønne sammenhæklinger (det giver ternet mønster).

Til at afslutte arbejdet har jeg for neden hæklet 2 omgange fastmasker rundt i kanten. Det giver stabilitet og en fin afslutning til kanten rundt for neden.

Halskanten er hæklet af fastmasker. Første omgang er fastmasker rundt i kanten. Herefter skal der på hver side af midterste maske (foran OG bagpå) tages en maske ind. Det giver en spids i halsen både foran og bagpå og halskanten kommer til at sidde pænt.

Rigtig god fornøjelse

Pernille

 

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her