Skuldervarmer

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

skuldervarmer tørklæde sjal strik gratis opskriftSkuldervarmer

En kølig sommeraften eller en kold vinterdag - hvem kunne ikke bruge denne smukke skuldervarmer på sådan en dag.

Skuldervarmeren er strikket som et "halstørklæde" - lige op - og herefter monteret og syet sammen foran. Du kan se mere nedenfor og finde fremgangsmåde og opskrift.

 Du skal bruge:

100 gram af hver farve garn - denne er strikket med 4 farver. Løbelængden på garnnøglerne er ca 180 meter pr. 50 gram. Garnet passer til strikkepinde nr. 3, men jeg brugte strikkepinde nr. 3,5 for at få et lidt mere luftigt arbejde.

Strikkepinde nr. 3,5

Jeg har brugt farverne: lysebrun, mørkebrun, hvid og limegrøn.

Du gør sådan:

Inspirationen har jeg fået her, hvor du også kan finde fremgangsmåden i hvordan du strikker denne form for vævestrik. Man strikker med en farve af gangen, så det er ikke så indviklet som det ser ud. Se mere her: http://www.familiejournal.dk/Handarbejde/Strik-til-hende/2013/10/42-Strikkeopskrift-Soumak-sjal.aspx

Jeg har brugt samme maskeantal, som de angiver i opskriften.

Stribekombinationerne er lidt tilfældige, men som udgangspunkt har jeg haft farverne til at passe sammen 2 og 2 - det vil sige den mørkebrune sammen med den hvide, og den lysebrune sammen med den grønne. Det vil sige, at den brune stribe afløses af den hvide og den grønne stribe afløses af den lysebrune, når jeg har strikket. Kig mere på familiejournalens vejledning ved farveskift mv.

Men striberne kunne sagtens være anderledes - mine er lidt tilfældige i længderne - det kan også gøres, så striberne får samme længde.

Når arbejdet måler 150 cm - eller den ønskede længde (det skal passe til din skulder). monteres det således. Luk af - ikke for stramt. Herefter tages den ene endekant og monteres/syes let sammen med sidestykke i den anden ende. Du skal ikke sy sammen hele vejen over - der skal være et stykke til at folde ned til krave. Hvor meget dette skal være er smag og behag - mit skulderstykke er syet sammen  indtil der var ca 8-9 cm. tilbage.

Herefter har jeg pyntet skuldervarmeren med en knap, som blot er bundet på med en lædersnøre. Skuldervarmeren kan pyntes med mange forskellige ting - hæklede blomster, knapper, perler eller lign. Eller måske den slet ikke skal pyntes?

Rigtig god strikkelyst - jeg håber du er blevet inspireret.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her