• Home
  • Sød filtet skuldertaske i naturfarver

Sød filtet skuldertaske i naturfarver

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Filtet strikket taske gratis opskrift strikFiltet skuldertaske

En sød skuldertaske holdt i naturfarver og som kan bruges til det meste tøj. Enkel og fin. Tasken er strikket og herefter filtet i vaskemaskinen.

Nedenfor får du min gratis opskrift og vejledning til, hvordan jeg har lavet tasken.

Du skal bruge:

100 gram uldgarn (egnet til filtning) i farven naturbrun

150 gram uldgarn (egnet til filtning) i farven råhvid

Lædersnøre til hank

Evt. magnetlås

Rundpind str. 6 mm

Filtet skuldertaske - Du gør sådan:

Slå 100 masker op på rundpind nr. 6. Strik 1 omg ret, 1 omg. vrang, 1 omg. ret, 1 omg. vrang. (Det giver 2 retstrik-riller) og forhindrer at kanten ruller.

Samlet måler tasken inden filtning ca. 60 cm. i længden. Du skal nu fordele dit mønster/dine striber, som du ønsker de skal være.

Jeg har strikket et stykke lyst for oven og for neden - men i princippet kan det fordeles som du ønsker. Striberne består af 2 omgange af hver farve - dette kan også varieres efter ønske.

For at undgå, at farveskiftet bliver synligt kan man ved hvert farveskifte strikke 2 masker ind på næste omgang med farve 1 og herefter skifte over til farve 2....altså 2 masker, hvor man lapper over til næste omgang. Skift herefter garnet som du plejer. Denne metode giver en mere usynlig overgang til den nye farve.

Når arbejdet måler ca 60 - 65 cm. i længden - eller den længde du ønsker, lukker du løst af (bunden af tasken). Sy bunden sammen (ikke for stramt) med maskesting.

Filtes i vaskemaskinen ved 40 grader i ca. 30-40 minutter.

Garn og vaskemaskiner filter forskelligt - og når jeg filter i vaskemaskinen, vælger jeg et program på 40 grader og filter ca 15-20 min til at starte med. Herefter vurderer jeg, om arbejdet skal filtes igen og om jeg er tilfreds med tæthed og kvalitet. Som oftest får mit arbejde en filtning igen på ca. 15 min. Vælg et kort program på din vaskemaskine.

Tasken er til slut pyntet med en stor træknap for at understøtte "natur-looket". Indenunder træknappen har jeg monteret en magnetlås (på indersiden af tasken). Jeg kan godt lide, at man ikke umiddelbart har adgang til at få hånden i min taske. Man kunne også vælge at sætte en lynlås eller andet i tasken........

Hanken er monteret ved, at trække en lædersnøre igennem i hver side. Lav evt. et lille hul med en saks først - men måske det slet ikke er nødvendigt.

På indersiden af tasken har jeg trukket 2 træperler på lædersnøren - det fordeler presset på hank og taske lidt mere - og måske du vælger at træperlerne i siden skal være synlige i stedet for. Jeg har skjult dem, men de kunne sagtens fungere som pynt. Jeg har bundet knude på lædersnøren - og hanken er nu færdig............nej TASKEN er nu færdig.

God fornøjelse

Pernille

 

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her