• Home
  • Strikkede kyllinger og filtet i vaskemaskinen

Filtede kyllinger

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

filtede kyllinger påske strikFiltede kyllinger

Disse søde påskekyllinger er strikkede og herefter filtede i vaskemaskinenen. Inden du ser dig om, så er det påske. De er søde som værtindegave, i vindueskarmen eller i en blomsterdekoration.

Nedenfor kan du se mere - her finder du opskrift og vejledning.

 Du skal bruge:

100 % uldgarn, som egner sig til filtning (ikke superwash). Jeg har her brugt en tynd uldgarn, som passer til pind 2,5-3, men tykkere uld egner sig også.

Uldgarn til "kam", øjne og næb - skal også kunne filtes. Alternativt, så venter du med at sy øjne og næb på til efter filtningen - men jeg synes det er sjovt med det filtede udtryk også ved øjne og næb.

Strikkepinde passende til garntykkelsen.

Pladevat eller andet pudefyld

Du gør sådan:

Bunden er hæklet - en cirkel: Slå 5 luftmasker (lm) op og saml disse med en kædemaske(km). Hækl 10 fastmasker (fm) omkring ringen.

2. omg: hækl 2 fm i hver underliggende maske - maskeantal dermed øget til 20 masker ialt.

3. omg: Hækl 1 fm, 2 fm i samme maske, 1 fm, 2 fm i samme maske - omgangen ud

4. omg: Hækl 2 fm, 2 fm i samme maske, 2 fm, 2 fm i samme maske - omgangen ud

Fortsæt med at øge antallet af fastmasker imellem udtagningerne med 1 maske - således at der på 5. omg hækles 3 fm, 2 fm i samme maske osv osv.

Fortsæt til du synes bunden har en passende størrelse. Mine bunde er ca 8 cm i diameter - men det kan godt laves større eller mindre efter ønske.

Bryd garnet og træk igennem.

Saml herefter på strømpepinde masker op hele vejen rundt i kanten. 1 maske pr. hæklet maske. Fordel maskerne på de 4 strømpepinde. Strik glatstrik hele vejen op. På hver 3. eller 4. omgang tages 1 maske ind på hver strømpepind - dvs. 4 masker på en omgang. Indtagning gøres ved at strikke 2 masker sammen.

Når du når et pænt stykke op, skal kyllingen fyldes med pudefyld/pladevat. Du skal ikke stoppe den for hårdt, da garnet filter sammen omkring fyldet.

Strik lige op, til der er 2-3 masker på hver strømepind (8/12 masker på omgangen ialt). Luk af og sy til, så der ikke er hul i toppen. INDEN du lukker toppen helt til, skal du fæstne noget uldgarn, som skal gøre det ud for "kammen" Sy det fast i hullet, træk sammen omkring garnet/kammen og hæft enden.

Sy øjne på med uldgarn.

Hækl et lille næb:

5 lm, 4 fm - en i hver lm (den første lm hækles ikke, men bruges til at vende med)

Tag herefter på hver række en fm ind (hækle 2 sammen), så der hækles hhv 3 fm, 2 fm, 1 fm på de følgende rækker.

Alternativt, hvis du ikke vil hækle næbbet, så klip et lille stykke filt, når kyllingen er filtet og sy det på.

Den ene af kyllingerne på billedet ser lidt aflang ud (den mørke) - den er stoppet lidt hårdt med pladevat og er derfor lidt deform - men det gjorde den ikke uværdig til at komme med på billedet..... Da den nu kom ud af vaskemaskinen temmeligt deform - så valgte jeg at give den en hale og så filte den igen........

Kyllingerne er filtet ca 30 min ved 40 grader i vaskemaskinen - og er det ikke nok, kan du gentage processen.

God fornøjelse og god påske.

Pernille

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her