Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/www/retvrang.dk/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 460

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/www/retvrang.dk/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 461
Strikket kjole med blomster pyntet med de sødeste blomster ❤❤❤

Warning: Use of undefined constant COP_JOOMLA - assumed 'COP_JOOMLA' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/retvrang.dk/modules/mod_ext_advertisement/mod_ext_advertisement.php on line 33

Developed in conjunction with Joomla extensions.

  • Home
  • Strikket kjole med blomster pyntet med de sødeste blomster ❤❤❤

Strikket tunika med blomster

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

mini-156Strikket tunika

Denne tunika er strikket og pyntet med de sødeste blomster - et blomsterdrys med massevis af blomster. Nedenfor kan du se, hvordan jeg har gjort. Jeg har beregnet mønsteret, så den findes i 2 størrelser. Jeg har lagt min opskrift ud til jer, som har lyst at prøve denne model. Der er ikke meget, som er gratis i disse dage - men på min hjemmeside finder du en masse gratis opskrifter på strik og filt af mine egne designs. God fornøjelse.

 Du skal bruge:

400 gr. lys brun garn - jeg har brugt "Dansk merino kamgarn"

100 gr. mørk brun garn - "Dansk merino kamgarn"

 

Garnet har en løbelængde på 450 meter pr. 100 gr. Såfremt du bruger andet garn, så sørg for at have samme samlede løbelængde - så du har garn nok.

Rundpind nr. 3,5, hæklenål nr. 2,5

Samlet længde på kjolen er ca 90 cm.

Min strikkefasthed: 26 masker er 10 cm i bredden.

Kjolens mål: overvidde (95) 101 cm.

Størrelser (medium) og large

Strikker du den i uldgarn, så er den perfekt til vintergarderoben med leggins og en langærmet bluse under. Og sommer - i bomuldsgarn - er det en dejlig let sommerkjole....

For og bagstykke:

Slå (330) 354 masker op på rundpind 3,5 med lys brun. Strik 7 omgange glatstrik, 1 omg. vrang (til ombuk) og herefter glatstrik hele kjolens længde.

Når ombuk er strikket, sættes mærke i hver side af arbejdet - maskemarkør eller lign. Der skal være (165) 177 masker på hver halvdel af arbejdet. Der skal nu tages 1 maske ind på hver side af maskemarkøren (strik 2 masker sammen på hver side af markøren). Dette skal herefter gøres for hver (3) 2,5 cm. Der skal tages ind således ialt (24) 26 gange. Der er nu (117) 125 masker på hver halvdel af arbejdet. Herefter skal arbejdet deles i 2 og hver halvdel strikkes færdig for sig.

Bagstykket: Fortsæt i glat frem og tilbage, samtidig med at der lukkes af til ærmegabet. Dette gøres på hver anden pind for (6,4,3,2,2,1,1)  6,4,3,2,2,1,1,1 masker. Der er herefter (79) 85 masker tilbage på ryggen. Når arbejdet måler (12) 13 cm (målt fra ærmegabets begyndelse) lukkes der til nakken for de midsterste (29) 31 masker. Strik herefter hver side for sig. Der lukkes nu i nakken på hver anden pind for 4,3,2,2,1,1,1,1 (begge str) - og der er (11) 13 masker tilbage til skulderen. Når arbejdet måler (22) 23 cm fra ærmegabets begyndelse, lukkes alle skulderens masker af.

Forstykke: Luk den midterste maske af (starten på v-udskæringen) - altså (58) 62 masker på hver side herefter. Strik hver side for sig. Luk til ærmegab på samme måde som på ryggen. Luk samtidigt i halsen af på hver anden pind således: I højre side strikkes 1 ret, og 2 drejet ret sammen. I venstre side strikkes 1 ret, 2 ret sammen. Tag ind, til du har samme maskeantal som på skulderen (11) 13 masker. Herefter strikkes lige op, til arbejdet har samme mål som på ryggen (måles fra ærmegabet).

Montering:

Sy skuldersømmene sammen (gerne maskesting, så det bliver en flot syning). Hæft ender og sy også sømmen for neden op - denne syning skal ikke strammes for meget, men blot lægge pænt til. Sy kun i maskerne på bagsiden, så syningen ikke bliver synlig på forsiden.

Hækl 3 omgange fastmasker rundt i kanten i ærmegabene. Det giver en flot afslutning i ærmet.

Hæklede blomster kan varieres i antal. Jeg har 1 række blomster i kanten på ryggen og på forsiden af kjolen har jeg strøet en del flere. Prøv dig frem med, hvor mange blomster du synes, du vil bruge.

Jeg har fundet opskriften på de hæklede blomster her: http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=147&d_id=48&lang=dk. Garnstudio har mange søde hæklede blomster - måske du vælger en af de andre - det er jo smag og behag. Eller måske din tunika/kjole skal pyntes med noget helt andet....

Sy blomsterne på foran og bagved. For inspiration til forstykket kan du kigge på billedet.

God fornøjelse.

Pernille

{jcomments on}

Lignende artikler

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her