• Home
  • Taske strikket af stofstrimler

Taske strikket af stof

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

mini-Taske dynebetrækTaske strikket af et gammelt dynebetræk

Her får du en gratis strikkeopskrift på en taske strikket af et kasseret dynebetræk. Stop smid væk og køb nyt effekten og genbrug dit gamle dynebetræk til at lave en smart og anderledes taske.

 Du skal bruge:

Gammelt dynebetræk, dug eller andet lærredsstof.

Strikkepinde nr. 7

Læderstrimler eller andet (f.eks. en gammel cykelslange) til hank.

Knapper til pynt på hanken.

2 små læderstrimler (her grønne) til pynt på hanken.

Du gør sådan:

Dynebetrækket skal strimles og strimlerne skal have en bredde på ca 1 cm. Når du strimler stoffet skal du klippe et lille hak i den ene side (1 cm inde) og herefter rive stoffet. Du river så langt, at der er 1 cm. fra kanten i bunden. Klip herefter et hak mere og riv videre til næste hjørne. Du skal ikke rive stoffet helt igennem, da der så kommer for mange løse ender som enten skal bindes sammen eller hæftes.

Rul stoffet op til et garnnøgle.

Såfremt stoffet knækker eller du får revet for langt kan du blot binde enderne sammen - det giver også en fin effekt på tasken med "knuder" hist og pist.

Slå 30 masker op med strimlerne og strik glatstrikning lige op - indtil tasken har det længdemål du ønsker. Du kan også slå færre eller flere masker op - det kommer an på hvilken bredde du vil have tasken i.

Bemærk, at tasken skal have dobbelt længde, da det strikkede stykke foldes på midten og syes sammen i siderne....

Sy sammen i siderne fra vrangsiden. Hæft ender.

Klip 2 strimler læder til hank og lav 2 huller (med hultang) i læderet i enden. Sy hanken fast på tasken, som når man syr knapper i. Pynt hanken med en knap og en lædersnøre (her grøn) som sidder på ydersiden.

Hvis du synes, kan du sy en inderpose til tasken af et stykke af stoffet, som formentlig er blevet til overs. Sy den på maskine og sy den fast med hånden for oven. Husk at klippe stoffet større end tasken. Der skal være plads til sømrum. Buk kanten for oven ned inden du syr inderposen på - det giver en pæn afslutning på kanten.

God fornøjelse.

 

Statistik

Se statistik for retvrang.dk. Klik her